Вітаємо переможця IV Всеукраїнської дитячої мистецької акції «Мій Шевченко – мій світ» : Волинська обласна Мала академія наук
Вітаємо переможця IV Всеукраїнської дитячої мистецької акції «Мій Шевченко – мій світ»

Вітаємо переможця IV Всеукраїнської дитячої мистецької акції «Мій Шевченко – мій світ»

13-16 вересня у Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відбулося урочисте нагородження переможців ІV Всеукраїнської мистецької акції для дітей та обдарованої молоді «Мій Шевченко – Мій світ».  На конкурс надійшло близько 3500 робіт, серед яких рукописні книги, ілюстрації, есе, арт-фото та фотокниги, відео.  У своїх доробках школярі змальовували великого поета таким, яким його бачать і розуміють.

За підсумками журі було визначено 29 переможців у двох секціях «Мій Шевченко» (номінації: «Композиційне арт-фото», «Авторська ілюстрація», «Рукописна книга з авторськими ілюстраціями до творів Тараса Шевченка», «Авторське есе»)  та «Мій світ» (номінації: «Відео», «Фотокнига», «Рукописна книга з авторськими ілюстраціями», «Авторське есе»).

За перемогу в конкурсі всі школярі  отримали «Кобзар», комплекти магнітиків і листівок з малюнками Шевченка. Залежно від номінацій дітям  дарували диски з відеозаписами віршів Шевченка, книги від «Видавництва Старого Лева», фотоальбоми, а вчителям, які супроводжували своїх вихованців, – каталоги робіт популярних художників.

У секції «Мій світ»  ІІ місце з есе на тему «Який найкращий подарунок я хотів би отримати?» посів учень 6-А класу навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня –гімназія» смт Стара Вижівка Роман Коваль. Хлопець озвучив, що найбільше мріє про професійний розвиток футболу в рідному селищі, про великий і сучасний стадіон у ньому.

Для учасників конкурсу були організовані зустрічі з письменниками Галиною Ткачук, Сергієм Лоскотом, кінорежисером Костянтином Коноваловим. Діти із задоволенням брали участь у майстер-класах з теорії написання оповідань, постановки кадру, книжкової ілюстрації. Чи не найбільше школярам сподобалося брати інтерв’ю у киян та гостей міста. Незабутні емоції вирували в останній день зустрічі. Діти презентували книгу вражень та проходили квест у Національному музеї  Тараса Шевченка.

Повернувшись із поїздки,  Роман охоче ділиться враженнями: «Насамперед мені приємно бути одним із переможців конкурсу. Звичайно, що дні, проведені в товаристві любителів творчості великого поета, стануть корисним досвідом для мене.  На все життя мені запам’ятається відвідування Національного музею Тараса Шевченка та будинку-музею поета, який знаходиться поруч із Майданом Незалежності.  Тут я вперше побачив меморіальні речі митця, його офорти, автографи, першодруки  творів і вкотре переконався, у геніальності Шевченка».

Оксана Коваль,
керівник секції фольклористики
КУ «Волинська обласна МАН»

к-сть переглядів:3059         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа