Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Вітаємо переможця IV Всеукраїнської дитячої мистецької акції «Мій Шевченко – мій світ» : Волинська обласна Мала академія наук
Вітаємо переможця IV Всеукраїнської дитячої мистецької акції «Мій Шевченко – мій світ»

13-16 вересня у Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відбулося урочисте нагородження переможців ІV Всеукраїнської мистецької акції для дітей та обдарованої молоді «Мій Шевченко – Мій світ».  На конкурс надійшло близько 3500 робіт, серед яких рукописні книги, ілюстрації, есе, арт-фото та фотокниги, відео.  У своїх доробках школярі змальовували великого поета таким, яким його бачать і розуміють.

За підсумками журі було визначено 29 переможців у двох секціях «Мій Шевченко» (номінації: «Композиційне арт-фото», «Авторська ілюстрація», «Рукописна книга з авторськими ілюстраціями до творів Тараса Шевченка», «Авторське есе»)  та «Мій світ» (номінації: «Відео», «Фотокнига», «Рукописна книга з авторськими ілюстраціями», «Авторське есе»).

За перемогу в конкурсі всі школярі  отримали «Кобзар», комплекти магнітиків і листівок з малюнками Шевченка. Залежно від номінацій дітям  дарували диски з відеозаписами віршів Шевченка, книги від «Видавництва Старого Лева», фотоальбоми, а вчителям, які супроводжували своїх вихованців, – каталоги робіт популярних художників.

У секції «Мій світ»  ІІ місце з есе на тему «Який найкращий подарунок я хотів би отримати?» посів учень 6-А класу навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня –гімназія» смт Стара Вижівка Роман Коваль. Хлопець озвучив, що найбільше мріє про професійний розвиток футболу в рідному селищі, про великий і сучасний стадіон у ньому.

Для учасників конкурсу були організовані зустрічі з письменниками Галиною Ткачук, Сергієм Лоскотом, кінорежисером Костянтином Коноваловим. Діти із задоволенням брали участь у майстер-класах з теорії написання оповідань, постановки кадру, книжкової ілюстрації. Чи не найбільше школярам сподобалося брати інтерв’ю у киян та гостей міста. Незабутні емоції вирували в останній день зустрічі. Діти презентували книгу вражень та проходили квест у Національному музеї  Тараса Шевченка.

Повернувшись із поїздки,  Роман охоче ділиться враженнями: «Насамперед мені приємно бути одним із переможців конкурсу. Звичайно, що дні, проведені в товаристві любителів творчості великого поета, стануть корисним досвідом для мене.  На все життя мені запам’ятається відвідування Національного музею Тараса Шевченка та будинку-музею поета, який знаходиться поруч із Майданом Незалежності.  Тут я вперше побачив меморіальні речі митця, його офорти, автографи, першодруки  творів і вкотре переконався, у геніальності Шевченка».

Оксана Коваль,
керівник секції фольклористики
КУ «Волинська обласна МАН»