Мала академія наук – соціальний ліфт в науку! : Волинська обласна Мала академія наук
Мала академія наук – соціальний ліфт в науку!

Мала академія наук – соціальний ліфт в науку!

Зінченко Марія Олександрівна – слухачка Волинської обласної МАН, сьогодні кандидат біологічних наук, доцент та завідувач кафедри ботаніки і методики викладання природничих наук на факультеті біології та лісового господарства Волинського національного університету імені Лесі Українки. Вона була двічі переможцем обласного конкурсу-захисту наукових робіт у секції екології. Наукова робота Зінченко Марії «Галоутворювачі антропогенних ландшафтів» у 2004 році зайняла ІІІ місце на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту.

Марія Олександрівна закінчила у 2010 році Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «генетика», з кваліфікацією «магістр біології», «викладач біології», «генетик». З 2010 по 2013 рр. навчалась в аспірантурі Інституту фізіології рослин і генетики НАН України. У квітні 2014 року захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 03.00.15 – генетика (біологічні науки) з теми «Клітинна селекція м’якої пшениці на стійкість до комплексу стресових чинників».

З вересня 2014 року по 2020 рік працювала на факультеті педагогічної освіти та соціальної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. З вересня 2020 року працює на факультеті біології та лісового господарства. Марія Олександрівна була неодноразово членом журі обласного конкурсу-захисту  на секції «Селекція та генетика».

Автор більш ніж 30 наукових публікацій (в т.ч. статті, монографія та тези доповідей). Сфера наукових інтересів: генетика, клітинна селекція, генетика рослин, медична біологія, екологічна освіта.  Вона є секретарем Ради молодих вчених ВНУ ім. Лесі Українки та членом Українського товариства генетиків і селекціонерів.

к-сть переглядів:549         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа