22-23 квітня 2021 року відбудеться ХIХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» : Волинська обласна Мала академія наук
22-23 квітня 2021 року відбудеться ХIХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях»

22-23 квітня 2021 року відбудеться  ХIХ Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях»

Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара 22-23 квітня 2021 року проводять ХIХ Всеукраїнську конференцію-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях».

Метою Конференції є розвиток зацікавленості учнів у поглибленому вивченні космічного простору, обмін знаннями та інформацією в області астрономії, фізики, природних явищ та екології Космосу, технічної творчості та ракетно-космічного моделювання та інше.

До розгляду приймаються науково-дослідні роботи за напрямками:

  1. Астрономія (дослідження астрономічних явищ і космічних об’єктів).
  2. Космічна фізика (фізико-технічні ефекти та їх використання в дослідженнях і освоєнні космічного простору та інших планет).
  3. Наукові дослідження в Космосі (дослідження космічних явищ і процесів та їх використання при створенні нових засобів виходу і пересування в Космосі, в пошуку і використанні космічних джерел енергії; можливостей використання космічних апаратів (КА) в інтересах людства, створення умов життєдіяльності людини в Космосі).
  4. Природні явища та екологія Космосу (фізичні явища та ефекти, що не мають теоретичного пояснення; нові ідеї, гіпотези і моделі природних феноменів; діяльність людини в Космосі
    та її наслідки).
  5. Космічна медицина і біологія (аспекти існування і еволюції рослин, комах, тварин і людини в умовах невагомості і космічної радіації, а також в умовах інших планет).
  6. Духовність і Космос (гармонія земної і космічної природи, призначення і роль людини
    і людства у Всесвіті, інформаційні і духовні аспекти розвитку людства).
  7. Космічні апарати та ракети-носії (КА для наукових досліджень, КА для народного господарства, інформаційні КА, КА екологічного моніторингу, малі КА; ракети-носії різних класів і призначення).
  8. Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки (історія зародження і розвитку космонавтики та ракетно-космічної техніки; перспективні напрямки розвитку космічної галузі; життєвий шлях видатних творців ракетної техніки, космічна історія України та роль українців в ній).
  9. Комп’ютерні технології (розглядаються програми і обчислювальні комплекси орієнтовані
    на застосування в аерокосмічній техніці, космічних і астрономічних дослідженнях а також
    у навчанні. Моделювання космічних та планетарних процесів, побудова математичних моделей, обробка даних космічних і астрономічних досліджень, телеметричних даних, програми керування роботами і космічними апаратами. Основними критеріями оцінки програм є оригінальність, працездатність, новизна програмних рішень і методів, що застосовуються, а також засоби їх реалізації.).
  10. Технічна творчість та ракетно-космічне моделювання (нові конструкції і технології, нові принципи в конструюванні приладів, розробка і застосування нових технологій і матеріалів, засоби пересування в Космосі і на планетах, моделювання ракет-носіїв, космічних апаратів
    і орбітальних станцій).

До участі в Конференції запрошуються учні 5-11 класів шкільних та позашкільних закладів, у тому числі: учні Заочної аерокосмічної школи НЦАОМ ім. О.М. Макарова «Всесвіт»,   Малої академії наук, УМАКО «Сузір’я», центрів НТТУМ та інші.

Найкращі роботи учасників Конференції будуть відзначені дипломами та грамотами. Оргкомітет Конференції може передбачати окремі номінації та призи для учасників, яких відзначили координатори.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ, ПОРЯДОК РЕЄСТРАЦІЇ ТА ПРЕДСТАВЛЕННЯ РОБІТ     НА КОНФЕРЕНЦІЮ.

Науково-дослідна робота –  друкований текст, у якому необхідно розкрити ідею роботи, принцип дії пристрою, що розробляється; зміст творчої частини розробки, обґрунтування важливості задачі.

При підготовці науково-дослідної роботи можна використовувати наступну схему:

  • історія питання;
  • що зроблено до дійсного часу по розглянутому питанню;
  • недоліки існуючих конструкцій (технологічних процесів, концепцій, теорій, методик та ін.);
  • суть пропозиції, ідея автора, її переваги;
  • переваги перед існуючими зразками (теоріями, методиками);
  • можливість реалізації;
  • список літератури, що була використана в роботі.

Рекомендований обсяг науково-дослідної роботи – не більше 20 сторінок друкованого тексту.

Конференція проводиться у три тури – заочний, online та очний.

  • На очний тур запрошуються учні 6-11 класів та керівники (за умови можливості проведення масових заходів згідно чинного законодавства України).
  • Online тур буде проводитися засобами online комунікації для усіх бажаючих учасників.
  • Заочний тур – є конкурсом науково-дослідних робіт для учасників, які не мають можливості приїхати або прийняти участь в online турі.

Інформація щодо засобів online комунікації буде додатково повідомлена на ваші контактні електронні адреси, які будуть вказані вами в гул-формі.                                                                      

До 15 березня 2021 року потрібно обов’язково:

  • заповнити заяву через гул-форму: https://forms.gle/jgarcp2spzVbQjrg8
  • надати в оргкомітет Конференції науково-дослідну роботу у друкованому варіанті.(надіслана поштою чи передана особисто)

     Роботи надіслані електронною поштою не розглядаються(!!!)

   Місце проведення Конференції:

м. Дніпро, пр. Гагаріна, 26, Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова.

Поштова адреса: НЦАОМ ім. О.М. Макарова, «Зоряний шлях», а/с 503, м. Дніпро, 49005, Україна.

E-mail: star.way.dp@gmail.com

Контакти оргкомітету Конференції:

Тел. (056) 713-58-35,

Тел./факс (056) 713-57-56.

https://www.instagram.com/ncaom_dp/

http://www.unaec.dp.ua/

http://star-way.dp.ua

https://www.facebook.com/ncaom.dnipro

к-сть переглядів:1872         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа