Нові виміри наукових ідей : Волинська обласна Мала академія наук
Нові виміри наукових ідей

Нові виміри наукових ідей

Нещодавно слухачка секції іспанської мови Волинської обласної МАН Матюк Маргарита стала учасницею Міжнародного конкурсу ExpoSciences Mexico 2020. Поштовхом до цього стала участь учениці у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Інтелектуальне змагання міжнародного рівня, що зазвичай відбувається у Мексиці, відбулось онлайн у зв’язку з карантинними обмеженнями. Декілька десятків юних дослідників з різних країн світу мали можливість представити наукові проекти, які стосувались всіляких сфер життєдіяльності людини: екології, робототехніки, медицини, психології, мовознавства.

Свій науковий проєкт «Засоби творення емоційності у вербальній комунікації» Маргарита представила іспанською мовою з дотриманням пропонованого формату аудіовізуального представлення, на що наголошували організатори.

Крім того, впродовж двох днів учасники виконували творчі завдання, які необхідно було креативно, але водночас доцільно, представити членам журі.

Про участь у конкурсі Маргарита має чимало спогадів: «Для мене проєкт був надзвичайно пізнавальним, адже я змогла поспілкуватись з носіями іспанської та англійської, що значно вплинуло на моє подальше вивчення мов. Окрім цього, було організовано безліч лекцій, де ми обговорювали суспільні проблеми та їх альтернативні рішення, труднощі, які чекають на нашу планету після пандемії.

Найцікавішою, особисто для мене, була доповідь американського спікера, який розповідав про глобальний екологічний експеримент – створення другої біосфери. Проект «Biosphere 2» являє собою величезний ізольований від навколишнього середовища комплекс споруд, який поділений на 5 екосистем: ліс, океан, пустеля, савана, болото. Звісно, масштаб значно менший, ніж на Землі, але дослідники взяли за мету проаналізувати кожну з територій задля того, щоб краще зрозуміти її будову та які чинники є найбільш сприятливими для тієї чи іншої частини біосфери. Таким чином, вчені використовують здобуті знання задля того, щоб покращити стан кожної з екосистем нашої планети, адже сьогодні є безліч проблем з навколишнім середовищем.

Організатори «Expo Science International» зробили усе можливе для того, щоб передати національний колорит Мексики, тому щодня учасники мали можливість долучитись до віртуального туру країною для того, щоб дізнатись більше про неї. Атмосфера була дружньою та приємною, тому мої враження від проєкту лише позитивні».

к-сть переглядів:1326         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа