Мандрівка серцем… : Волинська обласна Мала академія наук
Мандрівка серцем…

Мандрівка серцем…

Останній день падолиста огортає  тихим домашнім затишком й, мабуть, злегка смутком. Можливо, саме час для поезії?

30 листопада 2020 року у філологічному відділенні Волинської обласної МАН в онлайн-форматі відбувся літературний вечір, присвячений 90-річному ювілею Ліни Костенко. Модератор заходу – Ольга Кулібаба, методист Волинської обласної МАН.

Творчість  Ліни Костенко – невичерпне джерело життєвої спостережливості, принциповості, справедливості, вдалого поєднання незмірної ліричності та філософського осмислення буття. Щоразу, перегортаючи сторінки її творів, серце і душа тріпоче перед натхненним, правдивим словом, від дотику до якого стає невимовно просто й легко.

Слухачі мали можливість ознайомитись із біографічними фактами поетеси, її життєвими принципами та переконаннями. Щемливо-чуттєвою виявилась частина заходу, де учні читали вірші Ліни Костенко, роздумували над тематично-ідейним наповненням, роллю митця у суспільстві та державі.

Чимало висловів Ліни Костенко стали афоризмами. Юні дослідники відшуковували їх у творчості поетки, захоплювалися та ділилися знахідками з іншими учасниками заходу. Пригадуємо: «Коли в людини є народ, тоді вона уже людина», «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову», «Шукайте посмішку Джоконди, вона ніколи не мине». Крилатих висловів стільки багато, що годі й злічити! І у кожному – глибинність думки, яскрава метафоричність, пересторога  для майбутніх поколінь.

Пам’ятаймо про це та час від часу шукаймо відповіді на життєві питання у творах Ліни Костенко – людини з чистим серцем та високим інтелектом!

к-сть переглядів:1090         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа