Юні філософи та релігієзнавці Волині – найкращі в Україні : Волинська обласна Мала академія наук
Юні філософи та релігієзнавці Волині – найкращі в Україні


Юні філософи та релігієзнавці Волині – найкращі в Україні

Упродовж 19–22 квітня 2017 року в Чернігові проходив фінальний етап ІІІ Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців.

Представляли Волинську область команда «Sensus», до складу якої увійшли:

  • Котов Олександр Анатолійович – капітан команди, учень 11 класу НВК «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 – колегіум Нововолинської міської ради», який завжди оригінально представляв та скеровував команду, вміло давав відповіді на запитання журі.
  • Дмитришин Любомир, учень 10 класу КЗ «Луцький НВК № 26 Луцької міської ради», який не випадково був названий «бойовим капеланом» та водночас «Сократом нашої команди», за вичерпні доповіді, відповіді на питання та заключні слова, які нікого не могли залишити байдужими.
  • Гирикович Софія, учениця 10 класу КЗ «Луцький НВК № 9 Луцької міської ради», яку безсумнівно можна назвати найкращим рецензентом на турнірі, оскільки всі її рецензування завжди отримували найвищі бали.
  • Гаврилюк Юлія, учениця 10 класу КЗ «Луцький НВК № 9 Луцької міської ради», випробувала себе в ролі, як доповідача, так і опонента, завжди відзначаючись вдало підміченими зауваженнями.
  • Гудзь Марія, учениця 10 класу КЗ  «Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради», відзначилася на опонуванні та умінні чітко формулювати запитання для команд-суперників.

Керівник команди – Клімук Ірина Миколаївна, керівник секції філософії Волинської обласної Малої академії наук.

Упродовж чотирьох днів представники із Заходу і Сходу, із Центру і Півдня України змагалися у філософських знаннях, навичках публічно відстоювати власну та колективну думку, умінні виступати єдиною командою, адже під час змагань видно як кожного, так і всю команду! За цей період Волинська команда встигла зіграти в трьох іграх чвертьфіналу, змагаючись за право виходу в фінал з командами «Встав і вийшов у нірвану!» (м. Харків), «Шукачі істини» Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 ім. Д. Турбіна, «Раціо» (Хмельницька область), збірною команди м. Сум «Viktoria» та «Кворум» м.Черкас.

Інтелектуальні пристрасті розгорілися вже з перших боїв. Турнір був захопливим, феєричним і надзвичайно напруженим. Юні філософи та релігієзнавці демонстрували не тільки  знання матеріалу, який часто виходив за рамки навчальної програми, але й уміння мислити по-філософськи, майстерне володіння словом, толерантне ведення дискусії, цілеспрямованість у досягненні мети. Школярі оперували фактами з філософії та релігієзнавства, цитували відомих учених, філософів, логічно доводили свою думку й артистично відправляли в інтелектуальний нокаут опонентів.

У фінальному бою Волинська команда «Sensus» боролася з командами «Агапе» м. Харкова, «ОНІКС»  м. Суми та здобула першість.

У важкій, напруженій фінальній боротьбі дипломи переможців вибороли команди: «Sensus» (Волинська область); «Діти Світла» (Івано-Франківська область); «Голос Феміди» (Житомирська область).

 Ірина Клімук

к-сть переглядів:3783         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа