Волинь – Мекка для юних філологів України : Волинська обласна Мала академія наук
Волинь – Мекка для юних філологів України

Волинь – Мекка для юних філологів України
З 8 по 17 червня 2013 року на базі практик табору «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Волинською обласною МАН спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації та Національним центром «Мала академія наук України» було проведено ІІІ Всеукраїнську літню філологічну школу МАН.

У роботі літньої школи взяли участь 29 переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт з 23 областей України та міста Києва.

Традиційно за основу навчальної програми школи було обрано літературну спадщину славетної волинянки – Лесі Українки. Завдяки унікальним лекціям, підготовлених провідними науковцями Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – Данилюк Тетяною Ярославівною та Романовим Сергієм Миколайовичем, учні спробували розгадати одвічні таємниці буття – любові, зради, бунту під призмою творчості Лесі Українки.

Школярі взяли участь у конкурсі творчих робіт – есей «Моя Леся Українка». Журі відзначили оригінальність та неповторність ідей викладених у творах учасників. Головний приз, двомовне видання «Лісова пісня», отримали конкурсанти – Герус Анастасія (Донецька область) та Гринцова Анастасія (Запорізька область).

Від початку роботи літньої школи слухачі були об’єднанні у три підгрупи, які під керівництвом досвідчених наставників працювали над науковими проблемами. За десять діб юні науковці пройшли курс молодого дослідника і як результат – успішно захистили власні наукові доробки в останній день літньої школи.

Водночас, навчальну програму школи суттєво доповнювали тренінги лідерства та лекції з психологічних особливостей міжособистісної комунікації та публічного виступу, які були проведені Малімон Людмилою Яківною, кандидатом психологічних наук, доцентом СНУ імені Лесі Українки.

Кожного вечора діти із захопленням брали участь у інтелектуально-розважальних заходах – літературному калейдоскопі, оксфордських дебатах, театрі української пісні. Незабутнім для кожного став вечір поезії з Анатолієм Дмитровичем Остап’юком та представлення слухачами власних талантів на шоу «Світязь має талант».

Для учасників літньої школи було розроблено й цікаву екскурсійну програму, адже більшість з них вперше пройшлися стежками Старого міста, площею замку Любарта, відвідали музей В’ячеслава Липинського у Затурцях Локачинського району та музей-садибу Лесі Українки у с. Колодяжне Ковельського району, духовно збагатилися у Зимненському жіночому Святогірському монастирі.

Волинь гостинно приймала юних філологів, грала усіма барвами літа – і грозами й сонячними днями. Батько Світязь ласкаво зустрів й надихнув усіх на неповторні миті спілкування та неодмінне бажання повернутись на Волинь ще раз.

к-сть переглядів:4406         

← Попередня новина
Наступна новина →

Добавити коментар

Обов’язкові поля відмічені символом *

* Ім’я:
* Коментар:
* Код картинки:

     

Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа