Умови проведення обласного турніру юних економістів : Волинська обласна Мала академія наук
: : Умови проведення обласного турніру юних економістів

Мета та завдання

  • виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень;
  • розкриття творчої особистості та сприяння її розвитку;
  • формування особистості з високим потенціалом активності та цілеспрямованості;
  • сприяння самовизначенню учнівської молоді в професійному та творчому розвитку;
  • формування у учнів вмінь та навичок, необхідних в дорослому житті. А саме: вміння ставити і формувати конкретні питання до даної задачі; шукати та вміти працювати з науковою літературою; аналізувати свою доповідь та інших учасників турніру; формувати чітко виступ та робити висновки; відстоювати свою думку; володіти культурою ведення наукової полеміки.
  • залучення науковців, студентів та аспірантів вузів до роботи із старшокласниками.

Час та місце проведення

          Турнір юних економістів проводиться в вересні-жовтні кожного року в м. Луцьку на    базі   Східноєвропейського    національного    університету   імені   Лесі Українки  (вул. Потапова, 9, лабораторний корпус № 2). Реєстрація учасників до 9.00 год.

Учасники турніру

          У турнірі беруть участь збірні команди учнів 9-11 класів з районів та міст області (по одній команді від адміністративно-територіальної одиниці). Склад команди – 3-5 чоловік. Команду очолює капітан. До участі в турнірі не допускаються студенти вищих навчальних закладів будь-якого рівня акредитації.

Умови проведення:

          Турнір проводиться за олімпійською системою в декілька турів. У кожному турі беруть участь три (дві, чотири) команди. Переможець туру виходить у наступний тур. Кожен тур складається із трьох (двох, чотирьох) дій. Кожна дія розігрується за схемою: Доповідач, Опонент, Рецензент (Спостерігач). Черговість визначається жеребкуванням.

Порядок дії:

  • команда-опонент викликає команду-доповідача на будь-яку задачу запропоновану на тур;
  • команда-доповідач викладає суть вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках (заздалегідь можна підготувати малюнки і плакати, виступ до 5 хв.);
  • у виступі команди-опонента повинен бути аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначені сильні сторони, суттєві недоліки, команда-опонент не має права розповідати своє вирішення проблеми (виступ до 3 хв.);
  • команда-рецензент у своєму виступі дає оцінку розуміння обговорюваної проблеми командою-доповідачем та командою-опонентом (до 2 хв.);
  • потім команди міняються ролями.

Організація суддівства

          Суддівство проводить журі турніру, склад якого формується із числа викладачів ВНЗ, вчителів шкіл (керівників команд), кращих студентів ВНЗ. У своїй роботі журі керується умовами проведення турніру.

Нагородження

Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації відповідного ступеня. Переможці індивідуального рейтингу турніру будуть нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Формування команди на Всеукраїнський турнір 

Склад команди для участі у Всеукраїнському турнірі юних економістів визначається на основі рішення оргкомітету та журі турніру з учасників команд, які зайняли призові (І, ІІ, ІІІ) місця та індивідуального рейтингу учасників. Склад команди затверджується підсумковим наказом управління освіти і науки облдержадміністрації.

Фінансування

Витрати на проведення турніру юних економістів відносяться на рахунок Волинської обласної Малої академії наук (оплата роботи журі, канцелярські товари, харчування учасників під час турніру). Витрати на проїзд учасників турніру та відрядження керівників – за рахунок організацій, що відряджають.





Запрошуємо на навчання

Динамічність життя, інформаційні технології, відкриття в науці змушують рухатись невпинно вперед. Щоб статися успішним – необхідні знання!

Реєстрація на навчання!
Різні напрями
Кваліфіковані педагоги
Можливість росту
Різні форми навчання
Безкоштовне навчання

Структура відділень

У Волинській обласній Малій академії наук працюють відділення

12 відділень

Стаціонарна форма навчання

Різноманітні секції

Заочна форма навчання

Турніри, конкурси

Секції, гуртки, студії

Міжнародні та Всеукраїнські масові заходи

Обласні масові заходи

Нашими партнерами є:

Міністерство освіти і науки України Інститут модернізації змісту освіти і науки Управління освіти Мала академія наук України Луцький національний технічний університет Волинський національний університет імені Лесі Українки

Методична робота

Конкурси

Заочно-дистанційна школа