Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Дві волинські команди перемогли у Всеукраїнському турнірі юних інформатиків! : Волинська обласна Мала академія наук
Дві волинські команди перемогли у Всеукраїнському турнірі юних інформатиків!

З 8 по 12 січня 2024 року тривав ХХ Всеукраїнський турнір юних інформатиків, у якому взяли участь 12 команд з міст Харкова, Києва, Івано-Франківська, Полтави та Луцька. Цього року юні програмісти працювали над моделюванням системи ураження повітряних цілей, адже охорона неба нашої держави є надзвичайно актуальною.

Турнір юних інформатиків – один з найскладніших турнірів, який передбачає три тури змагань – захист турнірного проєкту, розробку ігрової програми та олімпіаду з програмування. Що не завадило волинянам успішно пройти всі етапи турнірних боїв й здобути перемогу, та вперше в історії турніру вибороти відразу дві бронзові нагороди, не поступившись сильним командам з Києва, Полтави та Харкова.

Вітаємо бронзових переможців турніру – команду Луцького ліцею № 27 Луцької міської ради та збірну команду Волинської області у складі: Деркача Тараса, учня 10 класу Боратинського ліцею, Кравчука Арсентія, учня 11 класу Луцького ліцею №14 імені Василя Сухомлинського, Кмецинського Дмитра, учня 9 класу Луцького ліцею № 22 та Протаса Артема, учня 11 класу Луцького ліцею № 26, а також їхніх наставників – Гіся Ігоря Володимировича, учителя інформатики Луцького ліцею №14 імені Василя Сухомлинського та Мазурика Валерія Володимировича, завідувач відділу організаційно-масової роботи Волинської обласної МАН.

Щиро дякуємо департаменту освіти Луцької міської ради та Луцькому ліцею № 14 імені Василя Сухомлинського за активне сприяння в організації участі збірної команди області у Всеукраїнському турнірі.