Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Міжнародна науково-практична конференція “Україна очима молодих” : Волинська обласна Мала академія наук
Міжнародна науково-практична конференція “Україна очима молодих”

Роботи п’ятьох слухачів Волинської обласної МАН пройшли відбір та були представлені на щорічній Міжнародній науково-практичній конференції учнів-членів Малої академії наук “Україна очима молодих”.

Цьогорічна конференція була присвячена російсько-українській війні, її впливу на економіку, природу, суспільство та подолання наслідків жахливих реалій сьогодення.

Панькевич Анна, учениця 10 класу Луцького ліцею № 14 імені В.Сухомлинського, слухачка секції метеорології та кліматології (науковий керівник Віталіна Федонюк, Луцький національний технічний університет), взяла участь із доповіддю на тему: “Аналіз потенційного впливу вітрового режиму  на поширення хімічних забруднень в місті (на прикладі Будинку-вулика)” за тематичним напрямом “Моніторинг хімічного забруднення регіону та заходи щодо підвищення рівня хімічної безпеки”. У доповіді було висвітлено результати проведеного аналізу мікрокліматичних особливостей вітрового режиму у нашому місті та, зокрема, у зоні впливу унікальної архітектурної споруди – Будинку-вулика, а також оцінено можливість використання даних про вітровий режим в місті для моделювання потенційного поширення атмосферних забруднень.

 Жертовність волинян, їх внесок у захист  держави розкрили слухачі секції історії України та історичного краєзнавства, що діє на базі Волинський науковий ліцей Волинської обласної ради  (науковий керівник Богдан Зек): Юрій Герасим’як, учень 10 класу з темою дослідження “Танкісти 14-ї бригади ЗСУ в боях на Київщині (лютий – березень 2022 р.)” та  Данилик Єлизавета, учениця 9 класу, що представила дослідження: “Волинський добровольчий підрозділ “Світязь” в боях російсько-української війни (2014–2018 рр.)”. Варто зазначити, що робота Єлизавети увійшла до трійки найкращих у секції “Локальний вимір російсько-української війни 2014-2022 рр.”. 

У цій же секції своє дослідження “Сергій Струнець – відважний захисник України” успішно представив наш слухач Василюк Богдан, учень 10 класу Заборольський ліцей Луцької міської ради  (науковий керівник Ніна Василенко). У  роботі узагальнено біографічні відомості, інформацію про внесок українського захисника Сергія Струнця у боротьбу з російським агресором.

Захарова Анна, учениця 10 класу КЗЗСО " ГІРКОПОЛОНКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ БОРАТИНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ", слухачка секції екологічно безпечних технологій та ресурсозбереження (науковий керівник – Валентина Федорчук-Мороз, ЛНТУ), презентувала своє дослідження на тему “Наслідки воєнної агресії на екологічний стан України в сучасних умовах” за напрямом “Сучасний стан довкілля і наслідки воєнної агресії”.

Щиро дякуємо учасникам конференції та їх наставникам за пророблену роботу та гідне представлення Волині! Саме за такою свідомою, активною, розумною молоддю майбутнє нашої України!!!