Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Слухачка Волинської обласної МАН навчатиметься у школі з генної інженерії та біотехнології в Австрії : Волинська обласна Мала академія наук
Слухачка Волинської обласної МАН навчатиметься у школі з генної інженерії та біотехнології в Австрії

Національний центр «Мала академія наук України» у березні цього року організовує наукову школу з генної інженерії та біотехнології на базі лабораторії Vienna Open Lab (м. Відень, республіка Австрія).

У результаті конкурсного відбору до складу української делегації ввійшли 10 учнів з Волинської, Донецької, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та міста Києва.

Волинь представлятиме слухачка Волинської обласної МАН – Марія Зарадюк, учениця 10 класу Луцького НВК «Гімназія № 14 імені В. Сухомлинського». Марія ще з 8 класу відвідує заняття секцій відділення хімії та біології, екології та аграрних наук Волинської обласної МАН. Працює над науковим дослідженням у секції агрономії. Результати дослідження представлені на численних наукових конференціях та конкурсах. Марія Зарадюк є багаторазовою переможницею міських та обласних конкурсів, олімпіад, турнірів юних біологів та хіміків.

Навчання на базі лабораторії Vienna Open Lab в Австрії унікальна можливість для юних науковців України долучитись до світової науки та  сучасних досліджень у галузі генної інженерії та біотехнологій.