Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Волиняни у фіналі І Всеукраїнської олімпіади з креативності «Destination imagination» : Волинська обласна Мала академія наук
Волиняни у фіналі І Всеукраїнської олімпіади з креативності «Destination imagination»

З 22 по 24 березня 2019 року відбулась І Всеукраїнська олімпіада з креативності «Destination imagination». На грандіозне свято творчості до м. Києва приїхали тридцять  найкреативніших команд з усієї України, які прийняли Виклик від організаторів олімпіади минулої осені. Волинь представляли 4 команди з них дві Волинської обласної МАН та по одній від Ратнівського НВК «ЗОШ   І-ІІІ ступенів-гімназія» та Замшанівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів- дитячий садок».

У перший день на зустріч з олімпійцями  завітали – Міністр закордонних справ України Павло Клімкін,Нобелівський лауреат з фізики 2015 року, японець Кадзіта Такаакі, Станіслав Довгий, Президент Малої академії наук України, Тереза Кошарек, голова Фундації підтримки і розвитку креативності у Польщі.

Олімпіада відбувалась у кілька етапів. У першому команди презентували, обраний із семи,  Центральний Виклик. У  другому – виконували Миттєвий виклик.

Міжнародна освітня програма «Destination Imagination» – найбільша у світі програма з креативності, започаткована в США. Програма охоплює 42 країни на 6 континентах, понад 200 000 учасників, 38 000 волонтерів з цілого світу та 1,5 мільйона випускників.

Програма «Destination Imagination» спрямована на підготовку учнів до професійних викликів ХХІ століття, виховання майбутнього покоління інноваторів та лідерів, формування у них навичок самостійності й відповідальності, розвитку креативного та критичного мислення.